Tuesday, July 31, 2007

Terassliv att drömma om

Snälla vädrets makter, ge oss lite sol och värme så att vi kan leva ut vår längtan efter ett kontinantalt terassliv innan sommaren är slut! Bilder från Côté Maison och Image Locations.Please give us some nice weather before the summer is over, so that we can live the outdoor life we dream of. Images from Côté Maison and Image Locations.

Fyra svenska favoriter

Jag har blivit utmanad (eller tagen!) av Pethra på Inredningsbloggen. Det gäller att nämna fyra favoritbloggar. Det är verkligen en utmaning eftersom det finns många jag gillar. Här kommer fyra svenska bloggar som jag regelbundet besöker och kan rekommendera.- Lazy afternoon chez Lisen. Inredare och stylist som delar med sig av sina idéer. Vackra inspirerande foton av både inredning och annat.-

Residence har varit hemma hos mig

Idag har jag haft en väldigt rolig och trevlig dag. Tidningen Residence, närmare bestämt deras art director Staffan Frid och fotograf Peo Olsson, har varit hemma hos mig och fotograferat mitt hem. De har fotograferat allt tjugotusen gånger ur tiotusen vinklar, nej naturligtvis inte, men det blev många foton och intressanta diskussioner om inredning och vilka vinklar som blir bäst. Urkul! Det ska

Sunday, July 29, 2007

Sött och fräckt

Färgglad och blommig mix av vintage, plexi, popkonst och små söta undulater. Från Côté Maison.Sweet mix of colour, vintage, popart and cute little birds and flowers. Images Côté Maison.

Friday, July 27, 2007

Stilmix hos Gervasoni

Gervasonis nya möbelserie 'Gray' har en kul mix av italiensk folklore och industriella plåtskåp med spetsmönster. Allt i en sober färgskala av vitt, trä men framförallt grått.Gervasonis new furniture collection 'Gray' mix italian folklore with industrial steel cabins with lace pattern. All in sober gray, white and wood.

Martha Stewart dukar till bröllopet

Säga vad man vill om Martha Stewart men hon har massor av idéer och tips när det gäller att arrangera bröllop. Har du ett bröllop att fixa klicka in på hennes nätsida och få hjälp med det mesta när det gäller mat, klänning, inbjudningskort m m. Här är några av hennes tips på vackra dukningar som man ju faktiskt kan använda sig av även i andra sammanhang.Martha Stewart has a lot of good ideas when

Blomstrande sommar vart tog du vägen...

Det är ju sommar och tillgången på vackra blommor är som störst, eller borde varit om det inte regnat så hysteriskt. Jag brukar försöka passa på och plocka in lite blommor för att njuta av sommaren även inomhus och nog ska det gå att hitta något. Rätt komponerat så behövs bara en eller några stycken för att det ska bli lite sommarfint. Här kommer några förhoppningsvis inspirerande arrangemang.

Thursday, July 26, 2007

Bad hair day

Om man rör vid den här lampan ställer sig stråna rätt ut pga statisk elektricitet och den blir helt rufsig men efter ett tag faller de tillbaka igen. Därav namnet 'Bad hair day'. Från Afroditi Krassa.If you touch this lamp the 'hair' gets alla messed up by static electricity but after a while the effect slowly fades away. 'Bad hair day' by Afroditi Krassa.

Monday, July 23, 2007

Dekorera med stilleben

Förnya genom att bygga stilleben. Det kan vara små grupperingar av vaser i fönsterkarmen eller en större grupp med saker du tycker om. Bilden med skåpet, lådorna och klänningen på väggen kanske är en arrangerad bild för en tidning men inte desto mindre något man skulle kunna göra hemma. Bilderna från stylist Kate French/Sarah Kaye Representation.Change your home by arranging still lifes. It could

Sunday, July 22, 2007

En lyckad möbelmix

En mix av olika möbler i vardagsrummet kan bli väldigt rörigt. På de här bilderna kan man se att det fungerar riktigt bra om man håller sig till en enhetlig och mild färgskala. Från amerikanska Domino.A mix of furniture in the livingroom don't have to be messy, it really works if you keep the amount of colours down. From Domino.

Terass för umgänge

Bra tips när det gäller att planera den perfekta utomhusmiljön för umgänge och bjudning har 'At home with Kim Vallee'. Klicka in och se hennes 5 smarta tips för den perfekta partyplaneringen av din terass.For planning the perfect backyard for entertaining see 'At home with Kim Vallee' and her 5 really smart tips..

Förstår ni vad jag menar nu?

Det var precis det här jag menade med att 'Leaf' från Arper blir så snygg i en svart och vit inredning. Se tidigare inlägg. Bilderna kommer från italienska Elledecor via Desire to Inspire.Do you see what I mean? I said that 'Leaf'' from Arper looks so great in a black and white interior! See former post here. Images from Elledecor via Desire to Inspire.

Saturday, July 21, 2007

Duka med rosa orkidéer

När jag ändå är inne på matbord så kan jag inte låta bli att visa det här. Det är bara så enkelt och genialt. Vitt porslin, turkosa glas och ett turkos fat med rosa orkidéer. Vita tygstycken ramar in och poolen i bakgrunden skadar ju inte intrycket precis. Från Better Homes and Garden.I just have to show this. It's so simple and brilliant. White plates, turquoise glasses with pink orchids. White

Friday, July 20, 2007

Bänka dig till bords

Jag vet inte hur praktiskt det är men jag har alltid gillat matbord med bänkar. Bilder från Homes&Garden och Domino.It migth not be so practial, but I've always liked diningtables with benches.

Thursday, July 19, 2007

Under the moonlight

Alltid trevligt med lite kul arkitektur. Det här huset kallas 'Under the moonlight' och är ritat av Giovanni D'ambrosio. Bilder från Architecture.I always appreciate nice architecture. This house is called 'Under the moonlight' designed by Giovanni D'ambrosio. From Architecture.

Wednesday, July 18, 2007

Sekelskiftsromantik

Vacker sekelskiftesromantik med skira spetsar och somriga pastellfärger från Sköna Hem.Beatiful old romantic style with laces and pastel colours from the swedish interior magazine Sköna Hem.

Tuesday, July 17, 2007

Let's Dance

Den här bokhyllan från Bihain heter faktiskt så ' Let's Dance', inte för att jag förstår varför, men jag gillar den. Jo, alltså jag förstår att det är för att man kan sätta ihop dem två och två, men...

Monday, July 16, 2007

Terassmix

Stor härlig terass som mixar retromöbler i plast och japansk trädgårdsstil. Även detta från Imagelocations.

Sunday, July 15, 2007

Hollywood retro

Los Angeles baserade Imagelocations är en sajt som, precis som brittiska Shootfactory som jag skrivit om tidigare, visar hus som går att hyra för reklam- eller filmuppdrag. De har många bilder på annorlunda och lite extrema hus och jag tycker det är kul att bara gå in och titta på dessa spektakulära hem. Ibland kan man även snappa upp lite udda idéer eller få lite kul inspiration av dem. Här är

Turkosa möbler

Turkos är en färg som man kan se överallt just nu, men mest i detaljer och inte så mycket på möbler. Här är några möbler som faktiskt går att få i turkos för den som vågar.'Shanghai Loft' från Red Egg.Pallen 'Ribbon' är en nyhet för säsongen och finns i flera olika storlekar och färger. Från Cappellini.Påminner lite om 'Bishop' från India Mahdavi. Klicka gärna in på denna spännande

Thursday, July 12, 2007

Lagerlings visar det vackra Stockholm

Mäklarfirman Lagerlings visar på sin hemsida flera fantastiskt vackra Stockholmslägenheter som de har sålt. Vill man se vad som är till salu just nu kan man prenumerara på den informationen här.

Pottery Barn

Hos Chez Lisen fick jag tips om Pottery Barns härliga utemöbler och kan inte låta bli att visa lite mysiga sommarbilder därifrån.

Wednesday, July 11, 2007

En balanserad mix

Oväntade kombinationer i inredningen kan bli väldigt effektfullt och spännande. I det här huset i Marocko som är ett traditionellt hus med gamla naturnära detaljer har man lyckats hitta en balans med moderna inslag som ger ett personligt och annorlunda uttryck. Här har man använt sig av knalliga plastmöbler, etnoinspirerade färgglada tyger och detaljer såsom lampor och mattor i 50-tals stil.

Tuesday, July 10, 2007

Romantisk klosterstil på Bodie and Fou

Bodie and Fou är nätbutiken som har en blandning som sprider sig från sydländsk romantisk klosterstil till modern skandianvisk design.

Sunday, July 8, 2007

Viva Terra

Vackert, snyggt, naturligt och dessutom ekologiskt. Kan det bli bättre? Viva Terra webshop säljer ekologiska produkter för att få oss alla att leva i en bättre harmoni med naturen.

Saturday, July 7, 2007

Sommarglada engelska lägenheter

Ibland räcker det med någon enstaka stark glad färg och lite grönska för att ge den där somriga känslan i lägenheten. Bilder från Homes & Garden.

Friday, July 6, 2007

Just nu gillar jag

... det otroligt smarta bordet 'Two tops table' med litet lock som går att fälla upp för att kunna få plats med dator eller annan förvaring. Läckert svart med lite etniskt influerade ben. Design Marcel Wanders för Moooi. Finns även som sekretär och heter då 'Two tops secretary' och blir i ihopfällt läge ett sött litet bord.... stolen 'Leaf' eftersom den blir så snygg i en svart och vit inredning.

Wednesday, July 4, 2007

Udda stolar runt matbordet

Genom att använda udda stolar runt matbordet kan man skapa en avslappnad och inbjudande, kanske något bohemisk men ändå modern, stil. Med lite eftertanke när det gäller val av stolar går det att få ett estetiskt och spännande intryck utan att det ser rörigt ut. Antingen så sätter man ihop stolar med något gemensamt såsom samma färg eller träslag eller också blandar man hejvilt med trä, plast och

Tuesday, July 3, 2007

Kidsfactory

Emma tipsade om Kidsfactory som har härlig inspireration till extra kul barnrum.

Monday, July 2, 2007

Amerikansk 'cottage'

'A Persuit of Happiness' heter det här reportaget från en nyrenoverad stuga i Cape Cod. Från amerikanska Elle decor.

Sunday, July 1, 2007